📳 24/7 Bereikbaar op +31 6 10 12 32 13

🚀 Ook op zaterdag & zondag

🧽 Offerte binnen enkele uren

5/5

Rolluik REPARATIE

Rolluiken zijn bij menig aantal woningen van ongelofelijk groot belang. We staan er vaak niet bij stil, maar in de praktijk is het zo dat rolluiken een uitermate veelzijdige functie hebben. In eerste instantie zorgen ze er bijvoorbeeld voor dat er meer privacy in huis kan worden gerealiseerd. 

✅ Rolluik reparatie voor rolluik motoren
✅ Rolluik reparatie voor linten

Op het ogenblik dat de rolluiken worden gesloten zult u namelijk kunnen vaststellen dat buitenstaanders niets meer kunnen zien van hetgeen er zich in huis afspeelt.

Daarnaast zorgen rolluiken echter ook voor meer veiligheid en is het op die manier mogelijk om het invallend zonlicht een halt toe te roepen. Zo blijft uw woning ook tijdens de hete zomermaanden aangenaam koel. 

Doet er zich op een zeker ogenblik een probleem voor met uw rolluiken? Laat dan uw rolluiken vakkundig repareren door Lavare Cleaning Service, ook voor het repareren van uw rolluiken. 

 

 

HET WERK VAN LAVARE

🪛

Reparatie

Rolluik reparatie voor vervanging van motoren maar ook voor het vervangen van rolluik linten!

Snelle offerte

U ontvangt een offerte vaak binnen enkele uren, ook op zaterdag en zondag!

♻️

5 Jaar Garantie

Lavare biedt 5 jaar garantie op het repareren van rolluiken

👏

Hoge kwaliteit

Wij maken alleen gebruik van de hoogste kwaliteit materialen

JA, IK WIL DIT

Geheel vrijblijvend krijgt u van ons een prijsopgave.

  REPARATIE door professionals

  Wanneer u een bepaald probleem ervaart met uw rolluiken spreekt het voor zich dat u dat probleem graag zo snel mogelijk in de kern zult willen laten aanpakken. Dat is geen probleem. Door een beroep te doen op een ervaren vakman zult u kunnen vaststellen dat uw rolluik snel kan worden hersteld. Zo kunt u in een mum van tijd terug rekenen op de vele voordelen die het gebruik van een rolluik in uw huis met zich meebrengt. 

  Hoe kan er schade aan een rolluik ontstaan?

  Ondanks het feit dat de rolluiken die tegenwoordig worden verkocht over een uitstekende kwaliteit beschikken moet het gezegd dat er uiteraard altijd schade aan kan ontstaan. Deze schade kan in de praktijk het gevolg zijn van verschillende situaties zoals bijvoorbeeld:

  1. Vandalisme;
  2. Een technisch defect door bijvoorbeeld ouderdom;

  De mate waarin er rolluiken reparatie kan worden uitgevoerd is in de praktijk afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie moet er natuurlijk worden gekeken naar de aard van de schade. Daarnaast is het echter ook belangrijk om stil te blijven staan bij de ouderdom van de rolluiken. Zijn deze bijvoorbeeld reeds 15 jaar of ouder? In dat geval bestaat de kans dat het interessanter is om deze te laten vervangen.

  Verschillende mogelijke defecten aan uw rolluik

  Bovenstaande informatie heeft reeds aangegeven dat er op meerdere manieren schade kan ontstaan aan uw rolluiken. Het resultaat is echter altijd min of meer hetzelfde. U zult immers niet langer over de mogelijkheid beschikken om gebruik te maken van het rolluik in kwestie. Enkele mogelijke defecten waarmee u kunt worden geconfronteerd zijn in ieder geval:

  1. Een krakende of een piepende buismotor;
  2. Een kapotte buismotor;
  3. Lamellen die stuk zijn gegaan;
  4. Een afstandsbediening die niet meer goed werkt;
  5. Een gebroken of vastzittend rolluiklint;
  6. De bandopwinder die niet correct meer werkt;

  Wat het probleem dat zich stelt ook precies mag zijn, ze zal er altijd voor zorgen dat u niet langer gebruik kunt maken van uw rolluiken. Dat kan best vervelend zijn, niet alleen voor particulieren, maar ook voor mensen met een eigen winkel. Zij gebruiken vaak rolluiken om bijvoorbeeld de vitrine mee af te sluiten, maar wanneer zij de rolluiken niet meer omhoog kunnen doen betekent dat eigenlijk ook dat de winkel niet meer kan openen. Een zo snel mogelijke rolluiken reparatie laten uitvoeren zal zich in dat geval uiteraard opdringen.

  Wanneer is het laten vervangen van uw rolluiken interessanter?

  Op het ogenblik dat er sprake is van een bepaald probleem met uw rolluiken zult u mogelijks niet meteen willen denken aan het kopen van een nieuw exemplaar. Toch kan dat in bepaalde gevallen wel degelijk de moeite waard zijn. Hierbij moet er in eerste instantie vooral worden gekeken naar de leeftijd van de rolluiken. In principe is het zo dat deze om de vijftien jaar vervangen dienen te worden. Dit is niet altijd het geval, maar het dient wel als maatstaf. Zijn uw rolluiken ouder en vertonen ze problemen? Dan kan het dus de moeite waard zijn om te overwegen om deze te laten vervangen door nieuwe exemplaren.

  Er bestaat in de praktijk nog een extra goede reden om te overwegen om uw rolluiken te laten vervangen. Het spreekt namelijk voor zich dat de exemplaren die tegenwoordig op de markt zijn op verschillende vlakken verschillen vertonen in vergelijking met de rolluiken die ettelijke jaren geleden op de markt zijn gebracht. Het eerste verschil gaat schuil in de kwaliteit van de rolluiken. Die kwaliteit is natuurlijk aanzienlijk verbeterd. Dat is echter niet alles. Een ander voordeel heeft bijvoorbeeld betrekking tot de isolatiewaarde. Deze ligt bij hedendaagse rolluiken een stuk hoger waardoor het warmteverlies in huis sterk kan worden ingeperkt.

  Zelf uw rolluiken repareren? Vaak erg complex!

  Heel wat mensen stellen zich de vraag of zelf hun rolluiken repareren mogelijks tot de mogelijkheden kan behoren. Dat deze vraag wordt gesteld is ergens logisch, maar eigenlijk wordt dit in de praktijk sterk afgeraden. In het bijzonder grote, complexe reparaties laat u het best uitvoeren door een echte expert. De kans bestaat namelijk dat u door zelf aan de slag te gaan het probleem alleen maar groter zult maken en dat kan uiteraard niet meteen de bedoeling zijn. Enkele kleine taakjes zijn wel zelf uit te voeren. Denk daarbij niet alleen aan de rubbers in de geleiders vervangen, maar ook aan het schoonmaken van de rolluiken. Wilt u deze zaken toch liever toevertrouwen aan een echte expert? Dan spreekt het voor zich dat ook dat in de praktijk geen enkel probleem is, in tegendeel!

  Het vervangen van het rolluiklint

  Eén van de vaakst aangevraagde rolluik reparaties is het vervangen van een rolluiklint. Dit is een behoorlijk complexe taak die niet alleen zeer voorzichtig, maar ook uitermate precies moet worden uitgevoerd. Het vervangen van de rolluikmotor of het rolluikblad is altijd sterk afhankelijk van niet alleen het merk, maar ook van het type rolluik. Het spreekt dan ook voor zich dat een beetje ervaring op dit vlak geen overbodige luxe is. Doet er zich dus met andere woorden bij uw rolluiken ook een probleem voor met het rolluiklint? Dan zult u kunnen vaststellen dat het altijd de moeite waard is om een vakman in te schakelen om dit probleem te laten oplossen. Alleen op die manier kunt u immers nog meer problemen voorkomen.

  Hey! Chat met ons :)