šŸ“³Ā 24/7 Bereikbaar op +31 6 10 12 32 13

šŸš€ Ook op zaterdag & zondag

šŸ§½ Offerte binnen enkele uren

5/5

Rolluiken laten maken, wat kom erbij kijken?

Heel veel mensen hebben inmiddels rolluiken voor de ramen van hun woning. Rolluiken zijn veelzijdiger dan zonneschermen en worden daardoor op steeds meer plekken geĆÆnstalleerd. Rolluiken kunnen een huis een moderne uitstraling geven en zorgen voor een aangename temperatuur, extra veiligheid en rust. Maar wat nu als uw rolluik kapot is? Hoe doet u een rolluik repareren, wat zijn de rolluik reparatie kosten en wanneer laat u een rolluik maken door een expert? In deze blog geven we u graag antwoorden op deze vragen.

De voordelen van rolluiken

Rolluiken worden vooral geĆÆnstalleerd om het licht en de warmte van de zon buiten de woning te houden. Vooral voor slaapkamers wordt dit veel toegepast. Een rolluik werkt verduisterd, waardoor u overdag een kamer volledig donker kan maken. Ideaal voor bij jonge kinderen of nachtdiensten. Laat u de rolluiken op een zonnige dag naar beneden, dan houdt u de warme zonnestralen buiten de deur en blijft de binnentemperatuur lager. De stilstaande lucht tussen het rolluik en een raam acteert ook als isolatielaag in koude tijden. Zo blijft warmte tijdens de winter goed behouden. Dat scheelt weer op die jaarlijkse energierekening! Rolluiken zijn moeilijk doordringbaar en daardoor een extra beveiliging laag tegen inbrekers. Maar ook houdt u met rolluiken pottenkijkers en omgevingsgeluiden buiten. Rolluiken kunnen een moderne uitstraling aan een woning geven als ze goed onderhouden blijven en tijdig schoongemaaktworden. Is uw rolluik kapot, dan kunt u het rolluik laten maken.

Wanneer zijn rolluiken kapot?

Het is natuurlijk uiterst vervelend als uw rolluiken kapot zijn. In de meeste gevallen gaan de rolluik motoren of linten kapot. Maar ook een krakende of piepende buismotor of afstandsbediening die niet meer werkt, vormen een klus voor een rolluik monteur. Als de rolluiken motoren niet meer werken kunnen de luiken niet of niet volledig meer naar onder of blijven de luiken onderin steken. Een rolluik die kapot is, verliest zijn waarde en is aan vervanging of reparatie toe. Een rolluik kan kapot gaan door ouderdom, vandalisme of slecht gebruikt. Het is verstandig rolluiken goed te onderhouden en te smeren om defecten te voorkomen.

Rolluik reparatie kosten

Een rolluik reparatie laat u doen bij een vakkundige reparatiebedrijf. Het is geen doen om een rolluik zelf te maken. Vakkundige reparateurs zijn in staat de rolluik reparatie tegen lage kosten, goed en snel uit te voeren. Het wordt afgeraden zelf een rolluik te repareren. Zonder de vakkundigheid van een expert kunt u namelijk het problemen verergeren. Het inhuren van een rolluik monteur is voordeliger dan het aanschaffen van nieuwe rolluiken. Zijn de rolluiken 15 jaar of ouder? Dan is het voor de meeste mensen een beter optie om de rolluiken te vervangen. Zijn de rolluiken jonger dan 15 jaar? Dan zijn de rolluik reparatie kosten het zeker waard! Het ziet natuurlijk niet uit als een rolluik overdag zonder reden gesloten blijft. Vanuit een zakelijk oogpunt is het bovendien een drama wanneer een rolluik voor een winkel niet meer omhoog gaat. Klanten kunnen dan niet meer via de hoofdingang de winkel betreden.

Hey! Chat met ons :)